Husmästarna bygger ditt drömhus

Vi bygger arkitektritade lösvirkeshus på totalentreprenad och hjälper dig genom hela processen. Våra snickare producerar huset på plats och våra professionella underleverantörer är samtliga från Uppsala med omnejd. Mer lokalproducerat än så blir det inte!

Så här ser processen för husbygge med Husmästarna ut:

Fasad.png
 • Hitta en tomt
  Antingen har du redan en tomt eller så är du på jakt efter en. Ibland har vi tomter att erbjuda och ibland känner vi till tomter som är på väg ut på marknaden. Kontakta oss så hjälps vi åt att hitta något!

 • Rita ett hus
  Vi har samarbete med Lars Hallgren arkitektbyrå i Uppsala. De kan rita ditt drömhus precis som du vill ha det och utifrån din egen budget och tomtens förutsättningar.

 • Offert
  När tomt och ritning är färdigt kan vi räkna fram ett pris på huset, komplett med alla underentreprenörers kostnader och till fast pris, nyckelfärdigt. Beroende på vilken budget och krav du har hittar vi en nivå på val och utrustning som passar.

IMG_4273.JPG.jpg
 • Kontrakt
  När du bestämt dit skriver vi kontrakt. Vi använder branschens standardavtal ABS09, utan några konstigheter. Avtalet är mellan Husmästarna AB och dig som kund, vi har totalentreprenaden kring allt som gäller ditt hus. I kontraktet kommer vi överens om tidsplan, betalningsplan och andra förutsättningar som ska gälla.

 • Bygglov
  Arkitekten och Husmästarna tar fram dokumentationen som behövs för att söka bygglov och ha tekniskt samråd med kommunen. Vi är med dig genom hela processen och vi bistår med allt som behövs, kontrollansvarig, energiberäkning, VVS-ritningar m.m. vi har alla kontakter som behövs.

 • Förbedelser och val
  Under tiden bygglovet beviljas finns mycket att göra. Val av golv, färger, badrumsinredning, köksinredning, elinstallationer m.m. Tillsammans tar vi fram en plan för hela ditt hus så att det blir precis som du har tänkt dig.

01.jpg
 • Byggtiden
  Under byggtiden har vi regelbundna byggmöten där du får se hur arbetet går och stämma av viktiga beslut under arbetet. Våra erfarna snickare och duktiga projektledare håller hela tiden koll på vad som är på gång och vilka beslut du som kund behöver vara involverad i.

 • Slutbesiktning
  När bygget är färdigt ser vi till att alla handlingar och intyg är klara inför slutsamråd med kommunen och givetvis är vi med på slutsamråd och på slutbesiktning.

 • Inflyttning
  När allt pappersarbete är färdigt är det fritt att flytta in. Nycklarna överlämnas och vi kan gratulera er till många kommande år i ett lokalproducerat kvalitetshus från Husmästarna. Välkommen hem!